Hämtning av skrotbil

Vi erbjuder alltid hämtning av skrotbil om din bil inte startar eller rullar. Då kommer vi och bärgar din skrotbil med vår kranbil. Vårt upptagningsområde är Göteborg och norrut – Kungälv, Stenungsund, Tjörn, Orust, Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg.

Uffes Bilskrot finns i Varekil på Orust.

Boka tid för hämtning av skrotbil online på vår sajt.

Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så kommer vi överens om en passande tid för hämtning av skrotbil.

Bilskrot Orust

 

Tillstånd av Länsstyrelsen

Uffes Bilskrot har tillstånd av Länsstyrelsen att bärga skrotbilar. Skrotbilar klassas som farligt avfall. Kraven som Länsstyrelsen ställer är bland annat tillstånd för transport av farligt avfall samt rätt förutsättningar för hantering av avfallet ur miljö- och hälsoperspektiv. Vi är alltid försäkrade när vi hämtar din skrotbil, en så kallad transportförsäkring. Uffes Bilskrot uppfyller alla krav som ställs av Länsstyrelsen för hämtning av bilskrot och tar hand om det farliga avfallet.

Miljöfarligt gods

Ett uttjänt fordon utgör farligt avfall eftersom skrotbilen innehåller petrokemiska produkter som motorolja, drivmedel och växellådsolja med flera samt andra kemiska produkter som glykol, spolarvätska, kvicksilver och blybatterier och andra hälsoskadliga ämnen som kan göra skada i naturen om de inte tas om hand om.

Vi håller vad vi lovar

Vi på Uffes Bilskrot håller alltid vad vi lovar och utlovar alltid bra ersättning. Vår ersättning är bland de högsta i branschen.
Uffes Bilskrot har lång och bred erfarenhet av bilskrotning. Hos oss kan du alltid känna dig trygg. Vi tar hand om hela processen från hämtning av skrotbil till sanering, destruering och slutligen återvinning av metaller och andra återvinningsbara material.

Auktoriserad bilskrot

Uffes Bilskrot är auktoriserad bilskrot med lång erfarenhet i branschen, vi har varit aktiva inom bilskrotningsbranschen sedan 2012. Vi följer EU-kraven som gäller vid skrotning av bilar. EU-kravet innebär att 95% av den skrotade bilen måste återvinnas.